Tip kaséhatan Autumn

Usum gugur mangrupikeun usum panén anu saé. Éta ogé usum kajadian anu tinggi pikeun panyawat. Seueur panyakit rawan kambuh dina usum gugur. Numutkeun ka psikolog, kusabab pangaruhnangeunaan iklim sareng faktor sanésna, kajadian déprési sareng panyakit méntal sanés dina gugur parantos ningkat pisan. Ku alatan éta, gugur kedah merhatoskeun pikeun ngatur aranjeunnaémosi, tetep sikap optimis dina sagala hal, komunikasi sareng rerencangan, nyandak deui jalan-jalan, atanapi ilubiung dina acara gugur ogé pilihan anu saé. Sareng dina usum gugur, iklimgaring sareng jalma gampang kaleungitan sumangetna. Janten dina usum gugur, urang kedah ngokolakeun anu alus kabiasaan badé bobo sareng gugah mimiti.

Usum gugur ogé usum panén tina sagala jinis buah. Gampang tuang seueur teuing buah ngabalukarkeun teu ngarareunah gastrointestinal. Salaku tambahan, saatos ngalebetkeun usum gugur, awaknafungsi pencernaan mimiti turun. Janten upami anjeun teu paduli, éta gampang dipiboga panyakit gastrointestinal. Ku alatan éta, gugur kedah merhatoskeun pencegahanpanyakit gastrointestinal, tuang buah kanggo merhatoskeun kabersihan, nolak tuangeun anu tiis sareng inuman tiis, atah sareng asak kedah dipisahkeun. Sababaraha pasta, sup béas sareng kadaharan sanés tiasadipaké pikeun nyéhatkeun beuteung.

Autumn

Dina usum gugur, urang kedah merhatoskeun tetep haneut sareng ngeusian cai dina waktos biasa. Ngiringan sababaraha kagiatan di luar pikeun ngabantosan ningkatkeun résistansi awak sareng ngajauhan tiis. Nanging, kedah diémutan yén di gugur nalika suhu handap, otot sareng ligamén manusa bakal sacara refleksif ngabalukarkeun kanaékan vasoconstriction sareng viscidity, turunna tina kisaran gerak sendi sareng turunna kapanjangan ligamén. Upami urang henteu haneutkeun sateuacan latihan, éta bakal nyababkeun tatu ligament gabungan, galur otot sareng sajabina. Ahli nunjukkeun yén jumlah latihan henteu kedah ageung teuing. Janten urang kedah milih sababarahakagiatan gampang sareng lemah lembut.


Waktos Post: Nov-19-2020