Koreksi Sikep Chiropractor: The Fountain of Nonoman pikeun Umur Panjang

Sikep mangrupa salah sahiji aspék paling overlooked kaséhatan fisik sarta longevity.Research geus ditémbongkeun tumbu jelas antara koreksi sikep chiropractor jeung sikep goréng sarta turun umur panjang sarta kualitas hirup.
The American Journal of Pain Management ngalaporkeun, "Postur boga dampak tumuwuh dina kaséhatan.Nyeri tulang tonggong, nyeri sirah, wanda, tekanan darah, pulsa, sareng kapasitas paru mangrupikeun fungsi anu paling kapangaruhan ku sikep.
Guru kabugaran Jack LaLanne, ogé chiropractor, nyarios kieu - "Anjeun ngan ngora salaku tulang tonggong anjeun."
Rene Cailliet, pupuhu Departemen Kedokteran Fisik sareng Rehabilitasi USC, nyimpulkeun yén posisi payun-sirah tiasa nambihan tekanan 30 pon dina tulang tonggong sareng ngirangan kapasitas paru-paru dugi ka 30 persén, anu tiasa nyababkeun panyakit jantung sareng pembuluh darah. .Anjeunna ngaidentipikasi hubungan antara sikep sirah ka hareup sareng sistem pencernaan sareng produksi endorfin anu mangaruhan nyeri sareng pangalaman nyeri.2
Ieu analogi mangpaat: bayangkeun sirah anjeun bal boling, jeung beuheung anjeun leungeun nyekel bal.Bayangkeun diuk bal boling dina dampal leungeun anjeun jeung leungeun anjeun diselapkeun pageuh kana awak anjeun.Ayeuna lalaunan pindah leungeun anjeun jauh ti awak anjeun bari neraskeun palem bal.Nalika balna ngajauhan awak anjeun, beurat balna beuki stress dina panangan anjeun nepi ka beurat ngabalukarkeun gagal atawa tatu. Teu kawas bal boling, nu bisa tumiba ka lantai nalika leungeun anjeun nyorong, sirah anjeun kudu tetep napel awak anjeun sarta terus pindah ka hareup jeung ka handap.
Numutkeun Kapanji dina "Fisiologi Gabungan," Jilid 3, unggal inci sirah ngalir ka hareup nambahan 10 pon kana beurat sirah dina beuheung.A posisi beuheung maju has 3 inci ngaronjatkeun beurat sirah dina beuheung ku 30. pon sarta ngaronjatkeun stress dina otot ku 6 kali.3
Ngaronjatna pamakéan alat-alat téhnologi pribadi, kaasup smartphone, tablet sarta komputer, geus miburukan maju sirah Dengdekkeun. Ieu flexion maju kaleuleuwihan beuheung bisa ngabalukarkeun beuheung jeung taktak nyeri, stiffness, sarta soreness. atawa di kantor. Geus ngarah ka popularitas "techneck", masalah tumuwuh.
Numutkeun kana UK Regional Heart Study, panalungtik manggihan yén lalaki anu leungit 3cm jangkungna éta 64% leuwih gampang maot tina serangan jantung. Salila periode ulikan 20 taun, lalaki leungit rata-rata 1,67 cm, nu pakait sareng a 42% ngaronjat résiko serangan jantung, sanajan diantara lalaki jeung euweuh sajarah panyakit cardiovascular.4
Hiji tim élmuwan dipingpin ku Deborah M. Kado, MD, hayang ningali naha aya korelasi antara distorsi postural jeung kaséhatan masarakat. Éta dimimitian ku masalah kaséhatan pangbadagna: maot. "Naha aya korelasi antara jalma kalawan kyphosis jeung ngurangan hirup harepan?”Aranjeunna naroskeun, Kado ngalaporkeun dina Journal of the American Geriatrics Society yén jalma anu kyphosis maot tina panyakit paru-paru dua kali kamungkinan. Éta ogé 2,4 kali langkung kamungkinan maot tina panyakit kardiovaskular tibatan jalma anu henteu postur anu goréng.5
Numutkeun kana panilitian ku American Cancer Society, jumlah waktos anjeun calik mangaruhan résiko maot anjeun. Ieu mangrupikeun panilitian penting anu ngiringan 127,000 jalma salami 21 taun. koléstérol lipoprotein dénsitas luhur, sareng sababaraha biomarker obesitas sareng panyakit kronis sanés.6
Pikeun hirup panjang, aktip, hirup vibrant, euweuh leuwih penting batan koreksi postural a chiropractor sarta sikep alus hasilna.
Sakabéh fungsi awak diatur ku oksigén. Éta kudu diganti unggal moment sabab 90% kahirupan urang gumantung kana eta.7 Oksigén nyadiakeun énergi pikeun sél, sangkan aranjeunna regenerasi.
Awak ngagunakeun oksigén pikeun métabolisme dahareun jeung ngaleungitkeun racun jeung runtah ngaliwatan oksidasi. Otak perlu oksigén unggal detik pikeun ngolah informasi. Ieu teu heran yén gerakan maju sirah mangaruhan jadi loba biomarkers kaséhatan sarta umur panjang. Sequelae kronis ti Dengdekkeun sirah na kyphosis. ngawatesan mobilitas thoracic jeung ngaruksak eusina, bayah, jeung fungsi sistem cardiovascular.Ieu réduksi dina mobilitas thoracic ngakibatkeun ngurangan ékspansi dada jeung ngurangan asupan oksigén normal.
Ékspansi dada diukur (ngagunakeun pita ukur) salaku bédana antara inhalation maksimal sareng exhalation paksa maksimal dina rohangan intercostal ka-4 di lalaki atanapi pas handapeun payudara di awéwé. Ékspansi dada normal nyaéta 2-5 inci.8 Éta ukuran tina mobilitas dada jeung engapan.
Pulse oximeters nawiskeun ukuran téknologi tinggi tambahan tingkat oksigén dina getih ogé denyut jantung. Pulse oximeter mangrupikeun alat leutik anu ngajepit dina ramo indéks anjeun. Kisaran bacaan Sp02 normal nyaéta 95-100%.9 Jantung normal. laju nyaéta 50-70 ketukan per minute.Low oksigén getih bisa ngakibatkeun acidosis, karuksakan sél, peradangan kronis sarta panyakit.
Dilation dada jeung oximeters pulsa nyadiakeun gampang-to-dokumen, béaya rendah kaséhatan sarta ukuran wellness nu dipangaruhan ku koréksi postural chiropractic sarta gampang pikeun komunikasi sareng penderita.
Geus waktuna pikeun chiropractors nangkep mangpaat profound tina koreksi sikep chiropractic sarta dampak na on kaséhatan sarta umur panjang.
MARK Sanna, DC, ACRB Level II, FICC, mangrupakeun anggota Chiropractic Summit sarta anggota dewan tina Chiropractic kamajuan Foundation.He nyaéta CEO narabas Coaches.Visit mybreakthrough.com atanapi nelepon 800-723-8423 kanggo inpormasi lengkep .
Filed Under: 2021, Tip Usaha Chiropractic, Manajemén Praktek Chiropractic, Agustus 2021 Tagged Jeung: Koreksi Sikep Chiropractic, Sikep Maju Sirah, Umur Panjang, Sikep
Gaduh Majalah Ékonomi Chiropractic dikirimkeun ka bumi atanapi kantor anjeun. Cukup eusian formulir kami pikeun nyuhunkeun langganan gratis 20 masalah per taun, kalebet dua pituduh pembeli taunan.


waktos pos: Apr-19-2022