Pain Ankylosing Spondylitis kronis sareng Kaséhatan Mental

Bari karusuhan rematik ieu bisa ngabalukarkeun kacapean, impaired fungsi, sarta beuheung, hip, sarta nyeri deui, jalma didiagnosis kalawan AS ogé dina resiko luhur pikeun depresi sarta kahariwang.
Pikeun 300.000 urang Amerika didiagnosis kalawan AS, menata gejala kasakit-utamana nyeri-bisa mangaruhan kualitas kahirupan maranéhanana.
Éta sababna penting pikeun ngajantenkeun kaséhatan méntal janten prioritas upami anjeun hirup sareng AS. Sanaos kaayaan ieu kadang-kadang sesah diurus, aya seueur hal anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun aktip ngarengsekeun masalah kaséhatan méntal anjeun pikeun ngirangan dampak psikologis.
Upami kaséhatan méntal anjeun kapangaruhan ku nyeri spondylitis ankylosing kronis, anjeun sanés nyalira. Baca terus pikeun langkung seueur ngeunaan AS, kaséhatan méntal, sareng kumaha milarian dukungan.
Panaliti taun 2020 ka 161 jalma anu didiagnosa AS mendakan yén pamilon dilaporkeun ngalaman nyeri parna langkung ti 50 persén waktos anu ngaganggu fungsi sapopoéna.
Salaku hasil tina marabahaya ieu, pamilon survéy dilaporkeun "parna pisan" marabahaya psikologis - nyaéta perasaan depresi sarta kahariwang.
Upami anjeun nuju kaayaan déprési sareng ankylosing spondylitis, anjeun henteu nyalira, dumasar kana panilitian 2019. Tina 245 pasien, 44 atanapi 18% dipendakan kamungkinan kakurangan tina depresi.
Nalika depresi pakait sareng faktor kahirupan (sapertos padamelan sareng panghasilan) sareng faktor anu aya hubunganana sareng panyakit, panalungtik mendakan yén penguasaan - atanapi sabaraha kontrol hiji jalma dina kahirupan sareng panyakitna - maénkeun peran anu penting.
Panaliti Koréa Kidul taun 2019 nunjukkeun yén jalma anu ngagaduhan ankylosing spondylitis ngagaduhan résiko 2,21 kali langkung luhur pikeun ngembangkeun gejala depresi tibatan populasi umum.
Éta tiasa aya hubunganana sareng gejala AS anu parah: langkung parah gejalana, langkung ageung biaya panyakit pikeun kaséhatan méntal sareng karaharjaan anjeun.
Gejala AS parah tiasa nyababkeun sesah pikeun ngalakukeun kagiatan sapopoé, sapertos nyetir atanapi damel, atanapi sosialisasi atanapi kaluar sareng réréncangan.
Aya loba hal nu bisa Anjeun pigawé pikeun mantuan Anjeun ngatur épék AS on kaséhatan méntal Anjeun. Ieu sababaraha pilihan mertimbangkeun:
Gumantung kana severity gejala Anjeun, Anjeun bisa jadi kudu nyieun sababaraha parobahan gaya hirup mun hadé minuhan kabutuhan Anjeun. Mimitina jeung foremost, kanyamanan penting, utamana dimana anjeun méakkeun paling waktos.
Salaku conto, upami AS mangaruhan padamelan anjeun, anjeun panginten hoyong ngabahas sareng manajer anjeun nyiptakeun lingkungan kerja anu langkung nyaman, sapertos ngalangkungan alat ergonomis.
Janten nyaman di sakuliling anjeun sarta, leuwih importantly, nyokot léngkah pikeun nyingkahan nyeri, penting pisan pikeun ngatur kaséhatan méntal anjeun sarta kualitas hirup sakabéh.
Éta ogé penting pikeun jujur ​​ngeunaan parasaan anjeun sareng réréncangan anjeun, kulawarga, sareng anu dipikacinta. Ku cara ieu, nalika anjeun ngalakukeun kagiatan kelompok atanapi ngumpul, anjeun tiasa sosialisasi ku cara anu masuk akal pikeun tingkat nyeri anjeun atanapi gejala ayeuna.
Teu aya hiji-ukuran-cocog-kabeh pendekatan kana tata perlakuan, utamana lamun datang ka kaséhatan méntal.
Upami anjeun depresi sareng hariwang kusabab nyeri AS, ngabahas masalah anjeun sareng dokter anjeun pikeun nangtukeun pilihan perawatan.
Kanggo sababaraha, terapi omongan tradisional sareng pangobatan tiasa ngabantosan, sedengkeun anu sanésna hoyong kéngingkeun pendekatan holistik atanapi alternatif pikeun ngatur épék kaséhatan méntal tina nyeri AS kronis.
Upami déprési atanapi kahariwang ngaganggu kahirupan anjeun atanapi kagiatan sapopoé, anjeun panginten badé milarian dukungan profésional kalayan bantosan psikiater, pagawé sosial, atanapi pembimbing terapi omongan, ogé dokter perawatan primér anjeun atanapi rheumatologist.
Kawas dokter, psikolog jeung pagawe sosial bisa ngahususkeun dina gawé bareng tipe tangtu pasien. Pilari jalma dina propil maranéhanana atawa neruskeun anu nyebutkeun aranjeunna ngahususkeun dina nyeri kronis atawa kasakit kronis.
Nalika anjeun nelepon pikeun janjian, anjeun ogé tiasa naroskeun ngeunaan pangalaman jalma anu nyeri kronis atanapi malah AS.
Anjeun ogé tiasa milarian grup pangrojong AS, anu anjeun tiasa mendakan online atanapi ngalangkungan rumah sakit lokal anjeun. Nyambung sareng batur anu ngalaman pangalaman anu sami tiasa ngabantosan anjeun ngatasi, anu dina gilirannana tiasa gaduh dampak anu positif kana kaséhatan méntal anjeun.
Upami AS ngaganggu anjeun, cobi luangkan waktos kanggo ngalakukeun hal-hal anu anjeun pikaresep, naha éta ningali pilem karesep anjeun, ngagambar, ngadengekeun musik, atanapi maca buku anu saé di luar.
Netepkeun wates oge hiji wangun miara diri. Ngobrol ka babaturan, kulawarga jeung kolega jeung letting aranjeunna nyaho kumaha anjeun ngarasa jeung naon wates anjeun tiasa masihan aranjeunna pamahaman hadé tina kaayaan anjeun.
Ngalaksanakeun perawatan diri tiasa ngabantosan anjeun ngatur setrés, ningkatkeun énergi anjeun, sareng ogé ngaidentipikasi pola émosional anu tiasa ngabantosan anjeun ngartos kumaha perasaan déprési atanapi kahariwang.
Kanggo sabagéan ageung jalma anu kaserang panyakit, épék ankylosing spondylitis ngalangkungan nyeri fisik. Didiagnosa AS ningkatkeun résiko tina rasa kahariwang atanapi déprési, tapi sanés hartosna teu aya solusi.
Aya seueur hal anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngatur sareng pangaruh positif kana kaséhatan méntal anjeun, sapertos milarian dukungan profésional atanapi ngalaksanakeun perawatan diri.
Upami anjeun prihatin ngeunaan déprési atanapi kahariwang kusabab AS, hubungi dokter anjeun pikeun ngabahas kabutuhan anjeun sareng ngamekarkeun rencana perawatan anu pas pikeun anjeun.
Pikeun meunangkeun pangaweruh ngeunaan ankylosing spondylitis sanggeus diagnosis, diajar ngeunaan spesialis, perlakuan, bedah, sareng nu sanesna.
Diajar langkung seueur ngeunaan pilihan perlakuan pikeun AS, kalebet ubar sareng alternatif saluareun uji klinis.
MRI mangrupakeun alat dipaké pikeun assess, nangtukeun jenis panyakitna, sarta ngawas ankylosing spondylitis (AS).MRI leuwih sénsitip kana parobahan radang ti sinar-X.
Leungitna beurat atawa gain bisa jadi balukar tina gejala ankylosing spondylitis Anjeun atawa treatment.It ogé bisa mangaruhan gejala jeung treatment.Learn more here.
Panggihan dalapan pilihan gaya hirup, sapertos sikep goréng sareng ngaroko, anu tiasa nyababkeun gejala spondylitis ankylosing. Kéngingkeun tip pikeun kaséhatan anu langkung séhat…
Ankylosing spondylitis mangrupikeun jinis rematik anu tiasa nyababkeun radang tulang tonggong sareng ngakibatkeun cacad. Diajar ngeunaan gejala, diagnosis sareng…
Vertigo bisa disababkeun ku rupa-rupa kaayaan, sababaraha nu bisa jadi leuwih umum ti rata di penderita AS.
Ankylosing spondylitis (AS) mangrupakeun tipe rematik anu utamana mangaruhan handap back.However, AS ogé mangaruhan bagian awak séjén.Here 10…
Upami kolitis ulcerative anjeun henteu dirawat kalayan saé kalayan nginum obat, éta tiasa nyababkeun komplikasi anu serius.


waktos pos: Apr-20-2022