korsét Jaman Gilded janji fashion terobosan fashion salajengna

Di tukangeun acara TV hit, korsét ieu disaluyuan ku Vogue sareng diondang ka Met Gala di New York.
Korsét, korsét, satin sareng ruffles: The Gilded Age fashion comeback enggal tiasa lengkep saatos Vogue AS ngumumkeun éta bakal janten téma pikeun Met Gala taun ieu di New York.
Flirt usum ieu sareng tren korsét mangrupikeun ékspérimén anu sakedik parantos serius, tapi saatos redaktur Vogue Anna Wintour ngondang A-listers ka wengi pangbadagna dina fashion bulan hareup pikeun "némbongkeun kaagungan-" Urang tiasa ngalanggar kecap urang. ogé dikotomi Gilded Age New York.
Salila Jaman Gilded, periode tumuwuhna ékonomi gancang di Amérika ti 1870s nepi ka 1900s, ratu masarakat luhur tuang duit maranéhanana kana embellishments lavish jeung korsét. Salaku "Regencycore" bucks trend TikTok tur jadi sabenerna mainstream - hatur nuhun sabagian. ka dua acara TV anggaran badag - anu pangalusna masarakat bakal mawa kana abad ka-21.
Séri HBO panganyarna Julian Fellowes "The Gilded Age" narik pamirsa kalayan kostum anu spektakuler, anu aktor Louisa Jacobson ngaku kedah nyandak "break korsét". tina tilu korsét per menit taun ieu - sareng #Regencycore gaduh 32.9 juta pintonan dina TikTok.
Acara TV kumisan, teu pasti naha kebangkitan sapertos kitu kajantenan nalika sababaraha urang janten beunghar ku kamajuan téknologi anu gancang. - dunya pandémik.
Ieu "mulih deui ka nostalgia ekstrim pikeun awéwé" mangrupikeun ubar antidot anu pas, anjeunna nambihan, "sanggeus sadayana hirup dina piyama 'lurus' na, jalma-jalma hoyong ngarawat sadaya séksual under-androgynous pisan seksi ieu."
Panginten transformasi pamungkas tina jogger baggy ka gadis pin-up nyaéta panutup Vogue Billie Eilish anu ngarobih Internét dina usum panas kamari. saloba bagian tina dunya fashion sakumaha jeans ceking.
"Dibandingkeun sareng karpét beureum anu sanés sapertos Oscars sareng Golden Globes, pangaruh busana Met Gala paling penting," saur anjeunna. ”
Dina aplikasi balanja fashion Lyst, milarian korsét parantos ningkat ku 85% dina tilu bulan kapengker, sareng pamilarian ieu paling sering dianggo ditéang sareng istilah sapertos "renda," "kulit," sareng "hideung" - nunjukkeun aranjeunna ayeuna. malem wear.Maeda yakin bakal aya "a Iteration anyar korsét nu, kalawan fabrics lemes sareng pigura fléksibel,"Tanpa sagala konstrain dawam, nawarkeun banding lega.Vérsi Hybrid diperkirakeun dina gugur, kalawan "kaos Fendi di tulang terstruktur, jaket jeung blazers kalawan rinci bodice ti Dior na Versace".Korsét, nu optimizes inohong bikang tinimbang conquers eta, mangrupakeun ngembangkeun wilujeng sumping.
Sababaraha dikritik téma Gilded Age, kalawan influencer fashion Bryanboy tweeting: "Pesona emas Wartime, hayu aranjeunna tuang jajan".
Sanajan kitu, Maeda yakin titik éta pikeun ngagambarkeun yén "naha ngaliwatan gaya Kabupatén atawa acara karpét beureum glamorous, fashion salawasna bisa nyadiakeun kami kabur ti realitas urang ayeuna".


waktos pos: Apr-18-2022